Takip Et:

Aselsan Sivas Hakkında

Ülkemiz savunma sanayiinde kullanılan ve ithal edilen optik ürünlerin yerli ve milli olarak üretilmesi amacıyla ASELSAN ve Sivas Optik Malzemeleri A.Ş. ortaklığı ile kurulan ASELSAN Sivas, faaliyetlerine 28 Mayıs 2016 tarihinde başladı. Beş yıllık sürede ASELSAN Sivas, optik bileşenlerin yanı sıra tüfek üstü gündüz görüş dürbünleri, tabanca refleks nişangâhları, holografik nişangâhlar, zırhlı araç periskopları, gece görüş dürbünleri ve termal silah dürbünleri başta olmak üzere 50 farklı kalem elektro-optik cihazın seri üretimini yapan, lider bir firma haline geldi.

30 bin metrekare alan üzerine kurulan tesiste, 7 bin 500 metrekare kapalı üretim alanına sahip ASELSAN Sivas’ın, Cumhuriyet Teknokent yerleşkesinde 750 metrekare kapalı alana sahip Ar-Ge tesisi ve Ankara’da tasarım ofisi bulunuyor.

“Savunma Sanayiinin Milli Gözü” sloganıyla Türkiye’nin elektro-optik cihaz ve mercek üretimi konusunda dışa bağımlılığını ortadan kaldırma hedefine emin adımlarla ilerleyen ASELSAN Sivas, Optik Litografi, Laser Optik üretimi ve Band pass filtre üretimi gibi kritik teknolojileri geliştirerek aralarında CATS ve ASELPOD optik birimlerinin de bulunduğu 300’ün üzerinde optik birimi millileştirdi. Faaliyet alanında ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaran ASELSAN Sivas, ihracat da gerçekleştirdi.

ASELSAN Sivas, kuruluşundan bugüne geçen 5 yıllık sürede, güvenlik güçleri için piyade gündüz görüş dürbünleri, gece görüş dürbünleri, refleks nişangâhlar, keskin nişancı dürbünlerinin teslimatını başarıyla gerçekleştirdi. Ek olarak binlerce çok hassas sürekli odaklı termal kamera objektifi üretildi. ASELSAN Sivas’ın 2016 yılından bu yana yerli ve milli ürünleri ile Türk Savunma Sanayiine yaptığı ekonomik katkı, 1 milyar Türk Lirasını geçti.
Tasarım faaliyetleri de yürüten ASELSAN Sivas, bu faaliyetleri kapsamında; tabanca refleks nişangâh ailesi, zırhlı araç periskop ailesi, holografik refleks nişangâh ve laser noktalayıcı ürünlerini seri üretim aşamasına getirdi.

ASELSAN Sivas, yerlileştirme ve millileştirme çalışmalarıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamanın yanında Sivas’ın ve çevre bölgelerin kalkınmasına da katkı sağladı. Bu doğrultuda, üretim süreçlerinde yurt içinden veya yurt dışından farklı tedarikçilerden sağlanan malzeme ve hizmetlerin Sivas’tan sağlanması amacıyla yerel tedarikçilerin gelişimine destek verdi. Mevcut işletmeler ve yeni girişimcilere nitelikli, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek yatırım ve üretim yapmaları konusunda destek oldu.

ASELSAN Sivas, 2017-2019 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin belirlediği en hızlı büyüyen ilk 100 şirket içinde 26. sırada yer aldı.

Sivas’ta yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; COVID 19 sürecinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesine solunum cihazları bağışı, Cumhurbaşkanlığımızın başlatmış olduğu “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına şirket ve ayrıca personel bazında katılım, 2019 yılında Sivas Kongresinin 100. yıl kutlamaları kapsamında 10 bin metre halk koşusu organizasyonu gibi faaliyetlerde bulundu. Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol imzalayarak öğrencilere elektro-optik temel dersleri ve uygulamalı proje faaliyetleri başlattı. ASELSAN Sivas; burs, staj ve istihdam sağlayarak eğitimi desteklemeye devam ediyor.

ASELSAN Sivas, Türkiye’nin onaylı Ar-Ge merkezlerinden biri olmaya hak kazandı. Üretimde kaliteye verdiği önem neticesinde, AS9100 Havacılık ve Uzay Sanayi Kalite Sertifikası aldı. ASELSAN Sivas’ın gelecek hedefleri arasında IP tabanlı kent güvenlik kamera sistemlerini millileştirerek seri üretimini yapmak, yurt dışı ihracat kapasitesini toplam satışın minimum %20’sine çıkarmak, 2023 yılında Avrupa’da mercek üretiminde ilk 3 firma arasına girerek, Sivas’ı elektro-optik vadisi haline getirmek yer alıyor.

Veri Girilmemiş

Copyright 2019 Sivas Savtek Derneği.